
Μπριζόλες χοιρινές στο φούρνο με σoς από κρέμα κάστανου
Θεοδώρα ΚαββαδίαΓια εκείνες τις μέρες που θέλουμε να φροντίσουμε λίγο παραπάνω το τραπέζι μας, αυτή η συνταγή με χοιρινές μπριζόλες και σος από κρέμα κάστανου είναι η ιδανική επιλογή. Η κρεμώδης υφή και η φίνα γεύση του κάστανου, σε συνδυασμό με το άρωμα του κονιάκ και τη διακριτική ένταση της μουστάρδας, δημιουργούν ένα πιάτο ξεχωριστό, ιδανικό για να μοιραστείτε με αγαπημένα πρόσωπα. Εύκολο στην εκτέλεση, αλλά με γεύση που μένει στη μνήμη — όπως κάθε ωραία στιγμή.
Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά mins
Χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά mins
Σεμινάριο Κυρίως Πιάτο
Κουζίνα Ελληνική
Μερίδες 2
Θερμίδες 600 θερμίδες
Equipment
- Ταψί φούρνου
- Τηγάνι ή κατσαρολάκι για τη σος
- Ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα
- Αλουμινόχαρτο (προαιρετικά για κάλυψη)
- Μπωλ για την προετοιμασία της σος
Υλικά
- 2 μπριζολές χοιρινές
- 3 κ.σ. μαγειρικό μίγμα άρχοντας - Μπαχάρι ελιναι ή ζωή
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- προαιρετικά 100 ml λευκό κρασί βιολογικό Οινοποιείου Μανωλάκης
- 1 μεγάλη κ.σ. πουρέ από κάστανο
- ½ κ.σ. κουταλιά μουστάρδα
- ¼ κ.σ. πάστα σκόρδου
- ½ λεμόνι στημένο
Οδηγίες
- Για τις μπριζόλες
- Ανακατεύουμε το μπαχαρικό μείγμα άρχοντας με λίγο λάδι για να φτιάξουμε μία ωραία μαρινάδα και περιχύνουμε τις μπριζόλες αφού της τοποθετήσουμε σε ένα μπολ κειμένου να μαριναριστούνε
- Ψήνουμε τις μπριζόλες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για περίπου 25-30 λεπτά μέχρι να μαγειρευτούν πλήρως. Δεν ξεχνάμε να τις γυρίσουμε στα 15 λεπτά ούτως ώστε να ψηθούνε σωστά και από τις δύο πλευρές
Σημειώσεις
Για τη σως κάστανου
Σε ένα μπολ ποθετούμε την πάστα σκόρδου, τη μουστάρδα, το ζωμό από το στημένο λεμόνι, λίγο λαδάκι και προαιρετικά το κρασί αν θέλουμε. στη συνέχεια τα ανακατεύουμε όλα αυτά μέχρι να ομοιογενοποιηθούνε.
Σερβίρουμε σε ένα πιάτο της μπριζόλες μας και βάζουμε χωριστά την σάλτσα που έχουμε ως dip
Σε ένα μπολ ποθετούμε την πάστα σκόρδου, τη μουστάρδα, το ζωμό από το στημένο λεμόνι, λίγο λαδάκι και προαιρετικά το κρασί αν θέλουμε. στη συνέχεια τα ανακατεύουμε όλα αυτά μέχρι να ομοιογενοποιηθούνε.
Σερβίρουμε σε ένα πιάτο της μπριζόλες μας και βάζουμε χωριστά την σάλτσα που έχουμε ως dip
Λέξη-κλειδί Εορταστικό πιάτο, Μπριζόλες για τραπέζι, Σος κάστανου,, χοιρινές μπριζόλες με κρασί, Χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο, Χοιρινές μπριζόλες συνταγή,