
Χοιρινά Φιλετάκια με Μέλι και Βαλσάμικο
Θεοδώρα ΚαββαδίαΖουμερά χοιρινά φιλετάκια μαριναρισμένα σε γλυκόξινη σάλτσα με μέλι, βαλσάμικο και κέτσαπ. Ψήνονται στο τηγάνι και γλασάρονται με μαρινάδα για λαμπερή όψη και γεμάτη γεύση. Ιδανικά για ένα νόστιμο καθημερινό γεύμα ή επίσημο τραπέζι.
Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά mins
Χρόνος μαγειρέματος 20 λεπτά mins
Σεμινάριο Κυρίως Πιάτο
Κουζίνα Ελληνική
Μερίδες 4
Θερμίδες 460 θερμίδες
Equipment
- Δοχείο με καπάκι
- Αντικολλητικό τηγάνι
- Κατσαρολάκι
- Πινέλο μαγειρικής
Υλικά
Για το κρέας:
- 800 γρ. χοιρινά φιλετάκια
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ κ.σ. αλάτι
- ¼ κ.σ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ½ κ.σ. γλυκιά πάπρικα
Για τη μαρινάδα:
- 1 κ.σ. μέλι
- 2 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι με μέλι
- 2 κ.σ. κέτσαπ
- 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
Οδηγίες
- Ανακατεύουμε σε δοχείο το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα. Προσθέτουμε το χοιρινό και ανακατεύουμε καλά.
- Σε μπολ, χτυπάμε μέλι, βαλσαμικό, κέτσαπ και σκόνη σκόρδου.
- Χωρίζουμε τη μαρινάδα στα δύο. Η μία μπαίνει στο χοιρινό, η άλλη στο ψυγείο.
- Μαρινάρουμε το χοιρινό 30 λεπτά έως 4 ώρες.
- Ψήνουμε σε τηγάνι 8–10 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Ζεσταίνουμε τη δεύτερη μαρινάδα σε κατσαρολάκι έως ότου δέσει ελαφρά.
- Γλασάρουμε τα φιλετάκια με πινέλο και σερβίρουμε με ρύζι ή σαλάτα.
Σημειώσεις
Αν θέλεις επιπλέον ένταση, πρόσθεσε λίγες σταγόνες από Worcestershire sauce ή μια πρέζα καυτερή πάπρικα στη μαρινάδα.
Λέξη-κλειδί υνταγή με χοιρινό και μέλι, Χοιρινά φιλετάκια μαριναρισμένα, Χοιρινά φιλετάκια με μέλι και βαλσάμικο, Χοιρινό με γλυκόξινη σάλτσα στο τηγάνι, Χοιρινό τηγανιά με γλυκόξινη σάλτσα