Κότσι Χοιρινό Μαριναρισμένο για το φούρνο

Θεοδώρα Καββαδία
Το Κότσι Μαριναρισμένο με Μέλι & Μουστάρδα ή Μουστάρδα & Πορτοκάλι αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για ένα γεύμα που συνδυάζει πλούσια γεύση και αρώματα. Η μαρινάδα με μέλι, μουστάρδα και πορτοκάλι προσδίδει στο κρέας μια γλυκόξινη νότα, ενώ οι πατάτες και η γλυκοπατάτα συμπληρώνουν ιδανικά το πιάτο. Η συνταγή είναι ιδανική για εορταστικά τραπέζια ή για ένα ιδιαίτερο κυριακάτικο γεύμα.
Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 2 ώρες 20 λεπτά
Σεμινάριο Κυρίως Πιάτο
Κουζίνα Ελληνική
Μερίδες 3
Θερμίδες 550 θερμίδες

Equipment

  • Μεγάλο ταψί φούρνου
  • Λαδόκολλα
  • Αλουμινόχαρτο
  • Μαχαίρι και επιφάνεια κοπής
  • Μπολ για ανάμειξη υλικών
  • Ποτήρι μέτρησης

Υλικά
  

  • 1 Κότσι μαριναρισμένο με μέλι και μουστάρδα η μουστάρδα και πορτοκάλι"του Μαρίνου" που θα προμηθευτείτε από το κατάστημά μας
  • 5 πατάτες
  • 1 γλυκοπατάτα
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 φλ. λάδι
  • 1 πορτοκάλι τον χυμό του
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Οδηγίες
 

  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για μιάμιση ώρα.
  • Ανοίγουμε την λαδόκολλα και αλείφουμε τα κότσια με τα υγρά του.
  • Βάζουμε όλα τα υλικά για τις πατάτες σε ένα ταψί και τα ανακατεύουμε σκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε στους 180 για 40 λεπτά.
  • Βάζουμε το κότσι μαζί με τα υγρά του στις πατάτες και ψήνουμε για 35 λεπτά ακόμα.

Σημειώσεις

Μπορείτε να παραλείψετε κάποιο βήμα της συνταγής ή κάποια υλικά στην περίπτωση που δεν είναι του γούστου σας.
Εναλλακτικά μπορείτε να συνοδεύσετε με τηγανιτές ή ρύζι (προϊόντα που θα βρείτε πάλι στο κατάστημα μας στην κατηγορία κατεψυγμένα είδη ή όσπρια)
Λέξη-κλειδί κότσι χοιρινό μαριναρισμένο, κότσι χοιρινό με γλυκοπατάτα, κότσι χοιρινό με μουστάρδα και μέλι, μελωμένο κότσι χοιρινό, συνταγή κότσι φούρνου, χοιρινό κότσι με μέλι και μουστάρδα, χοιρινό κότσι με πατάτες, χοιρινό κότσι με πορτοκάλι, χριστουγεννιάτικο κότσι χοιρινό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αξιολόγηση συνταγής