
Μοσχαρίσιο Ribeye με Γλυκόξινη Σάλτσα
Ζουμερές μοσχαρίσιες μπριζόλες ribeye σοταρισμένες με φρέσκα μυρωδικά, σερβιρισμένες με αρωματική γλυκόξινη σάλτσα πορτοκαλιού και καρότου. Συνοδεύονται με τραγανές πατάτες baby στο τηγάνι με θυμάρι και ρίγανη. Ένα πλούσιο, εντυπωσιακό πιάτο ιδανικό για επίσημα γεύματα ή ειδικές περιστάσεις.
Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά mins
Χρόνος μαγειρέματος 40 λεπτά mins
Σεμινάριο Κυρίως Πιάτο
Κουζίνα Ελληνική
Μερίδες 6
Θερμίδες 800 θερμίδες
Equipment
- Αντικολλητικό τηγάνι ή σχαροτήγανο (για τις μπριζόλες)
- Κατσαρολάκι ή μικρή κατσαρόλα (για τη σάλτσα)
- Μεσαίο τηγάνι (για τις πατάτες baby)
- Μαχαίρι και επιφάνεια κοπής
- Κουτάλες και λαβίδα (για ανακάτεμα και γύρισμα)
- Μπολ για την προετοιμασία υλικών
- Πιατέλα σερβιρίσματος
- Κουτάλι ή κουτάλα για περιχύσεις
Υλικά
Για τις μπριζόλες:
- 3 κιλά μοσχαρίσιο ribeye μπριζόλες ~300 γρ. η καθεμία
- Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 100 γρ. βούτυρο
- 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
- 2-3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
- 2-3 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
Για τη γλυκόξινη σάλτσα:
- 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. βούτυρο
- 200 ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
- 1 πρέζα μπούκοβο προαιρετικά
- 100 ml κρέμα βαλσάμικου
- 400 γρ. καρότα κομμένα σε φέτες
- Αλάτι & πιπέρι
Για τη γαρνιτούρα:
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κιλό baby πατάτες βρασμένες και κομμένες στη μέση
- 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.γ. βούτυρο
- Αλάτι & πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
- Φρέσκο θυμάρι
Οδηγίες
1️⃣Μπριζόλες:
- Αλατοπιπερώστε τις μπριζόλες και αλείψτε τις με ελαιόλαδο. Σοτάρετέ τις σε καυτό τηγάνι για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Προσθέστε το βούτυρο, το σκόρδο και τα μυρωδικά, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, περιχύνοντας με το λιωμένο βούτυρο. Αποσύρετε και αφήστε τις να «ξεκουραστούν».
Σάλτσα:
- Σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο, σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέστε θυμάρι και βούτυρο. Ρίξτε τον χυμό πορτοκαλιού, το μπούκοβο, την κρέμα βαλσάμικου και τα καρότα. Σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσουν και να δέσει η σάλτσα. Αλατοπιπερώστε.
Γαρνιτούρα:
- Σοτάρετε τις πατάτες σε τηγάνι με ελαιόλαδο. Προσθέστε θυμάρι, ρίγανη και βούτυρο. Αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε καλά.
Σερβίρισμα:
- Τοποθετήστε τις μπριζόλες σε πιατέλα, περιχύστε με τη γλυκόξινη σάλτσα και συνοδεύστε με τις πατάτες. Γαρνίρετε με φρέσκο θυμάρι.
Σημειώσεις
- Οι μπριζόλες μπορούν να ψηθούν και στο φούρνο, αν προτιμάτε.
- Η σάλτσα συνδυάζεται ιδανικά και με πουρέ ή ρύζι.
- Προσαρμόστε το μπούκοβο ανάλογα με την ένταση που επιθυμείτε.
Λέξη-κλειδί Ribeye με γλυκόξινη σάλτσα, Γιορτινό ribeye, Μοσχαρίσιες μπριζόλες στο τηγάνι ή φούρνο, Μοσχαρίσιο ribeye με θυμάρι και δεντρολίβανο, Μοσχαρίσιο ribeye μπριζόλα, συνταγή με ribeye, Φιλέτο μοσχαρίσιο με συνοδευτικά
Όλα όσα χρειάζεστε
Χωρίς Μαρινάδα

Επιλογή
Αυτό το προϊόν έχει πολλαπλές παραλλαγές. Οι επιλογές μπορούν να επιλεγούν στη σελίδα του προϊόντος
Black Angus Picanha – Πικάνια
31,48 € – 39,48 €KgΧωρίς Μαρινάδα

Επιλογή
Αυτό το προϊόν έχει πολλαπλές παραλλαγές. Οι επιλογές μπορούν να επιλεγούν στη σελίδα του προϊόντος