Μοσχάρι σε Φιλετάκια με Μανιτάρια και Κρεμώδη Σάλτσα

Θεοδώρα Καββαδία
Ζουμερό μοσχάρι κοπένο σε φιλετάκια με μανιτάρια τριφής και αρωματική κρεμώδη σάλτσα από τις γευσείς της κλασικής κουζίνας. Ιδανικό πιάτο για φιλόξενα γεύματα ή καλεσμένο τραπέζι
Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά
Σεμινάριο Κυρίως Πιάτο
Κουζίνα Ελληνική
Μερίδες 4
Θερμίδες 520 θερμίδες

Υλικά
  

  • 2 χοντρές φέτες μοσχάρι ~300 γρ. η κάθε μία
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 μικρά κρεμμύδια λεπτοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 300 γρ. φρέσκα μανιτάρια σε φέτες
  • 100 γρ. αποξηραμένα άγρια μανιτάρια
  • 2 κ.σ. μπράντι
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 200 ml ζωμός κρέατος
  • 50 ml κρέμα γάλακτος
  • 200 ml γιαούρτι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • Ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • Αλάτι & Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες
 

  • Μουλιάζετε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε λίγο από τον ζεστό ζωμό. Σκεπάζετε για 10-15 λεπτά, στραγγίζετε και κρατάτε το υγρό.
  • Στεγνώνετε καλά τις φέτες μοσχαριού, τις αλατοπιπερώνετε.
  • Σε μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνετε το μισό βούτυρο και το ελαιόλαδο. Ροδίζετε τις φέτες μοσχαριού για 7–8 λεπτά, γυρίζοντάς τις συχνά. Αποσύρετε και κρατάτε ζεστές.
  • Στο ίδιο σκεύος, προσθέτετε το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 5 λεπτά. Προσθέτετε τα φρέσκα μανιτάρια και σοτάρετε άλλα 5 λεπτά.
  • Προσθέτετε το σκόρδο, την πάπρικα και τα αποξηραμένα μανιτάρια. Σβήνετε με μπράντι και αφήνετε 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Σε μπολ, αναμειγνύετε τον ζωμό, το υγρό από τα μανιτάρια, την κρέμα, το γιαούρτι και τη μουστάρδα.
  • Περιχύνετε το μείγμα στο τηγάνι και χαμηλώνετε τη φωτιά. Η σάλτσα πρέπει να ζεσταθεί, όχι να βράσει.
  • Κόβετε το μοσχάρι σε φιλετάκια, το επιστρέφετε στο τηγάνι με τους χυμούς του. Προσθέτετε μαϊντανό και ανακατεύετε απαλά.
  • Σερβίρετε αμέσως με συνοδευτικό της επιλογής σας (πουρές, ρύζι, ζυμαρικά).

Σημειώσεις

Αντικαταστήστε το γιαούρτι με πλήρη κρέμα γάλακτος για πιο πλούσια υφή.
Μην αφήσετε τη σάλτσα να βράσει — μπορεί να «κόψει».
Για πιο έντονη γεύση, προσθέστε λίγη τριμμένη παρμεζάνα ή πεκορίνο στο τέλος.
Συνοδέψτε με πουρέ πατάτας, παπαρδέλες ή ρύζι μπασμάτι για ισορροπημένο πιάτο.
Λέξη-κλειδί gourmet μοσχάρι με μανιτάρια, μοσχάρι σοτέ με μανιτάρια, μοσχάρι στο τηγάνι με μανιτάρια, μοσχάρι φιλετάκια με μανιτάρια, μοσχαρίσιο φιλέτο με σάλτσα, φιλετάκια μοσχαρίσια σε σάλτσα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αξιολόγηση συνταγής