
Φιλετάκια Κοτόπουλου με Μέλι, Σκόρδο και Ντοματίνια
Θεοδώρα ΚαββαδίαΜια ανάλαφρη, καλοκαιρινή συνταγή με φιλετάκια από μπούτι κοτόπουλου, γλυκόξινη σάλτσα με μέλι και λεμόνι, και ζουμερά ντοματίνια. Ιδανικό πιάτο για καθημερινό ή σαββατοκυριακάτικο τραπέζι.
Prep Time 10 minutes mins
Cook Time 15 minutes mins
Course Κυρίως Πιάτο
Cuisine Ελληνική
Servings 4
Calories 380 kcal
Equipment
- Μεγάλο τηγάνι
- Μπολ ανάμειξης
- Ξύλινη σπάτουλα
Ingredients
- 700 γρ. φιλέτο κοτόπουλου από μπούτι σε λωρίδες (2 εκ.)
- 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 20 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
- 40 ml χυμός λεμονιού
- 2 κ.σ. φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
- 80 ml ελαιόλαδο
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
- Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε το κοτόπουλο για 6-7 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
- Προσθέτετε τα ντοματίνια και το σκόρδο, αλατοπιπερώνετε και σοτάρετε 2-3 λεπτά ακόμη.
- Αναμειγνύετε σε μπολ τη μουστάρδα, το μέλι και τον χυμό λεμονιού και περιχύνετε το κοτόπουλο.
- Ρίχνετε τον βασιλικό και μαγειρεύετε για 5 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Σερβίρετε ζεστό με ρύζι ή σαλάτα.
Notes
Αντί για βασιλικό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δυόσμο ή ρίγανη για διαφορετικό άρωμα.
Keyword Καλοκαιρινή συνταγή με κοτόπουλο, κοτόπουλο με ντοματίνια και σκόρδο, Σαββατοκυριακάτικο γεύμα με κοτόπουλο, συνταγή κοτόπουλο με μέλι και ντοματίνια, Συνταγή κοτόπουλου με μουστάρδα και βασιλικό, φιλετάκια κοτόπουλου με μέλι