Απάκι Κοτόπουλο με Μανιτάρια και Κρεμώδη Σάλτσα

Θεοδώρα Καββαδία
Λαχταριστό απάκι κοτόπουλο με σοταρισμένα φρέσκα μανιτάρια και βελούδινη σάλτσα κρέμας και λευκού κρασιού, έτοιμο σε μόλις 30 λεπτά – ιδανικό για ένα γρήγορο και πλούσιο καθημερινό γεύμα.
Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 20 λεπτά
Σεμινάριο Κυρίως Πιάτο
Κουζίνα Ελληνική
Μερίδες 4
Θερμίδες 480 θερμίδες

Equipment

  • Κοφτερό μαχαίρι
  • Ξύλο κοπής
  • Μπολ για τα υλικά
  • Μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή σοτέζα (ιδανικά με καπάκι)
  • Ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα σιλικόνης
  • Μεζούρες ή κουτάλια μέτρησης
  • Ποτήρι για μέτρηση υγρών (για την κρέμα και το κρασί)

Υλικά
  

  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ψιλοκομμένος μαϊντανός για το σερβίρισμα

Οδηγίες
 

  • Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο.
  • Προσθέστε το σκόρδο και τα μανιτάρια και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους.
  • Προσθέστε το απάκι κοτόπουλο και σοτάρετε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Σβήστε με το κρασί και αφήστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Ρίξτε την κρέμα γάλακτος και το θυμάρι. Αλατοπιπερώστε.
  • Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 5-7 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Σερβίρετε ζεστό, με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Σημειώσεις

Αν δεν έχετε απάκι κοτόπουλο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψητό φιλέτο κοτόπουλου και να προσθέσετε καπνιστή πάπρικα για παρόμοια γεύση.
Συνοδεύεται ιδανικά με ρύζι basmati ή παπαρδέλες.
Λέξη-κλειδί απάκι κοτόπουλο με κρέμα γάλακτος,, απάκι κοτόπουλο με μανιτάρια,, γρήγορο φαγητό με κοτόπουλο, εύκολη συνταγή με απάκι κοτόπουλο, Κοτόπουλο τηγανιά, συνταγή με απάκι κοτόπουλο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αξιολόγηση συνταγής