
Απάκι Κοτόπουλο με Μανιτάρια και Κρεμώδη Σάλτσα
Θεοδώρα ΚαββαδίαΛαχταριστό απάκι κοτόπουλο με σοταρισμένα φρέσκα μανιτάρια και βελούδινη σάλτσα κρέμας και λευκού κρασιού, έτοιμο σε μόλις 30 λεπτά – ιδανικό για ένα γρήγορο και πλούσιο καθημερινό γεύμα.
Prep Time 10 minutes mins
Cook Time 20 minutes mins
Course Κυρίως Πιάτο
Cuisine Ελληνική
Servings 4
Calories 480 kcal
Equipment
- Κοφτερό μαχαίρι
- Ξύλο κοπής
- Μπολ για τα υλικά
- Μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή σοτέζα (ιδανικά με καπάκι)
- Ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα σιλικόνης
- Μεζούρες ή κουτάλια μέτρησης
- Ποτήρι για μέτρηση υγρών (για την κρέμα και το κρασί)
Ingredients
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 100 ml λευκό κρασί
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. θυμάρι
- Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Ψιλοκομμένος μαϊντανός για το σερβίρισμα
Instructions
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο.
- Προσθέστε το σκόρδο και τα μανιτάρια και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους.
- Προσθέστε το απάκι κοτόπουλο και σοτάρετε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
- Σβήστε με το κρασί και αφήστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Ρίξτε την κρέμα γάλακτος και το θυμάρι. Αλατοπιπερώστε.
- Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 5-7 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Σερβίρετε ζεστό, με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Notes
Αν δεν έχετε απάκι κοτόπουλο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψητό φιλέτο κοτόπουλου και να προσθέσετε καπνιστή πάπρικα για παρόμοια γεύση.
Συνοδεύεται ιδανικά με ρύζι basmati ή παπαρδέλες.
Keyword απάκι κοτόπουλο με κρέμα γάλακτος,, απάκι κοτόπουλο με μανιτάρια,, γρήγορο φαγητό με κοτόπουλο, εύκολη συνταγή με απάκι κοτόπουλο, Κοτόπουλο τηγανιά, συνταγή με απάκι κοτόπουλο
Όλα όσα χρειάζεστε

Επιλογή
Αυτό το προϊόν έχει πολλαπλές παραλλαγές. Οι επιλογές μπορούν να επιλεγούν στη σελίδα του προϊόντος