Απάκι Κοτόπουλο με Μανιτάρια και Κρεμώδη Σάλτσα
Θεοδώρα Καββαδία
Λαχταριστό απάκι κοτόπουλο με σοταρισμένα φρέσκα μανιτάρια και βελούδινη σάλτσα κρέμας και λευκού κρασιού, έτοιμο σε μόλις 30 λεπτά – ιδανικό για ένα γρήγορο και πλούσιο καθημερινό γεύμα.
Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά mins
Χρόνος μαγειρέματος 20 λεπτά mins
Σεμινάριο Κυρίως Πιάτο
Κουζίνα Ελληνική
Μερίδες 4
Θερμίδες 480 θερμίδες
Κοφτερό μαχαίρι
Ξύλο κοπής
Μπολ για τα υλικά
Μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή σοτέζα (ιδανικά με καπάκι)
Ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα σιλικόνης
Μεζούρες ή κουτάλια μέτρησης
Ποτήρι για μέτρηση υγρών (για την κρέμα και το κρασί)
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 100 ml λευκό κρασί
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. θυμάρι
- Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Ψιλοκομμένος μαϊντανός για το σερβίρισμα
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο.
Προσθέστε το σκόρδο και τα μανιτάρια και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους.
Προσθέστε το απάκι κοτόπουλο και σοτάρετε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
Σβήστε με το κρασί και αφήστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ρίξτε την κρέμα γάλακτος και το θυμάρι. Αλατοπιπερώστε.
Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 5-7 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρετε ζεστό, με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Αν δεν έχετε απάκι κοτόπουλο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψητό φιλέτο κοτόπουλου και να προσθέσετε καπνιστή πάπρικα για παρόμοια γεύση.
Συνοδεύεται ιδανικά με ρύζι basmati ή παπαρδέλες.
Λέξη-κλειδί απάκι κοτόπουλο με κρέμα γάλακτος,, απάκι κοτόπουλο με μανιτάρια,, γρήγορο φαγητό με κοτόπουλο, εύκολη συνταγή με απάκι κοτόπουλο, Κοτόπουλο τηγανιά, συνταγή με απάκι κοτόπουλο