Τυρένιο σουφλέ ζυμαρικών με κοτόπουλο, μανιτάρια και μελιτζάνες

Θεοδώρα Καββαδία
Το τυρένιο σουφλέ ζυμαρικών με κοτόπουλο, μανιτάρια και μελιτζάνες είναι ένα πλήρες, πλούσιο και άκρως απολαυστικό φαγητό φούρνου, ιδανικό για όλη την οικογένεια. Ο συνδυασμός ζυμαρικών (τορτελίνια), ζουμερού κοτόπουλου, σωταρισμένων λαχανικών και αρωματικών βοτάνων, ενώνεται με μια απαλή και κρεμώδη μπεσαμέλ εμπλουτισμένη με παρμεζάνα και ψητό σκόρδο. Το αποτέλεσμα είναι ένα πιάτο με βαθιά νοστιμιά, ιδανικό για κυριακάτικα τραπέζια, γιορτινές περιστάσεις ή απλώς για εκείνες τις μέρες που αναζητάτε κάτι ζεστό, τυρένιο και απόλυτα χορταστικό. Μπορεί να σερβιριστεί μόνο του ή με μια δροσερή σαλάτα εποχής, και σίγουρα θα κερδίσει τις εντυπώσεις.
Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά
Σεμινάριο Κυρίως Πιάτο
Κουζίνα Ελληνική
Μερίδες 7
Θερμίδες 590 θερμίδες

Equipment

  • Τηγάνι βαθύ
  • Κατσαρόλα (για μπεσαμέλ)
  • Μπολ ανάμειξης
  • Πυρίμαχο σκεύος
  • Κουτάλα, σύρμα χειρός, μαχαίρι
  • Τρίφτης για παρμεζάνα

Υλικά
  

Βασικά υλικά:

  • 400 γρ. τορτελίνια βρασμένα
  • 350 γρ. κοτόπουλο ψημένο & ξεψαχνισμένο
  • 200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη, χωρισμένη
  • 150 γρ. λευκά μανιτάρια φέτες
  • 1 μελιτζάνα κύβους
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά medium
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο για σοτάρισμα
  • 3 –4 κλωνάρια θυμάρι μόνο τα φύλλα
  • 3 κλωνάρια δενδρολίβανο μόνο τα φύλλα

Για τη μπεσαμέλ:

  • 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
  • 300 ml γάλα
  • 300 ml νερό
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι πιπέρι

Οδηγίες
 

  • Σοτάρουμε σε βούτυρο και ελαιόλαδο τη μελιτζάνα, μετά το κρεμμύδι και τέλος τα μανιτάρια.
  • Σε μπολ βάζουμε τα σοταρισμένα υλικά με κοτόπουλο, θυμάρι, δενδρολίβανο, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
  • Ετοιμάζουμε μπεσαμέλ: λιώνουμε βούτυρο, προσθέτουμε αλεύρι, μετά πελτέ, και σταδιακά γάλα και νερό. Μαγειρεύουμε έως ότου πήξει.
  • Προσθέτουμε αυγά, 50 γρ. παρμεζάνα, μοσχοκάρυδο, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
  • Ενώνουμε τη μπεσαμέλ με τα υλικά του μπολ και τα τορτελίνια.
  • Μεταφέρουμε σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος, πασπαλίζουμε με υπόλοιπη παρμεζάνα.
  • Ψήνουμε στους 190°C (αέρα) για 30 λεπτά.
  • Αφήνουμε να σταθεί, κόβουμε και σερβίρουμε.

Σημειώσεις

Μην παραβράσετε τα ζυμαρικά, γιατί θα μαγειρευτούν και στο φούρνο.
Λέξη-κλειδί Σουφλέ ζυμαρικών φούρνου, Σουφλέ με κοτόπουλο, Σουφλέ με κοτόπουλο και μανιτάρια, Σουφλέ με λαχανικά και μπεσαμέλ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αξιολόγηση συνταγής