Φιλετάκια Κοτόπουλου με Μέλι, Σκόρδο και Ντοματίνια

Θεοδώρα Καββαδία
Μια ανάλαφρη, καλοκαιρινή συνταγή με φιλετάκια από μπούτι κοτόπουλου, γλυκόξινη σάλτσα με μέλι και λεμόνι, και ζουμερά ντοματίνια. Ιδανικό πιάτο για καθημερινό ή σαββατοκυριακάτικο τραπέζι.
Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 15 λεπτά
Σεμινάριο Κυρίως Πιάτο
Κουζίνα Ελληνική
Μερίδες 4
Θερμίδες 380 θερμίδες

Equipment

  • Μεγάλο τηγάνι
  • Μπολ ανάμειξης
  • Ξύλινη σπάτουλα

Υλικά
  

  • 700 γρ. φιλέτο κοτόπουλου από μπούτι σε λωρίδες (2 εκ.)
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 20 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
  • 40 ml χυμός λεμονιού
  • 2 κ.σ. φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες
 

  • Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε το κοτόπουλο για 6-7 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  • Προσθέτετε τα ντοματίνια και το σκόρδο, αλατοπιπερώνετε και σοτάρετε 2-3 λεπτά ακόμη.
  • Αναμειγνύετε σε μπολ τη μουστάρδα, το μέλι και τον χυμό λεμονιού και περιχύνετε το κοτόπουλο.
  • Ρίχνετε τον βασιλικό και μαγειρεύετε για 5 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Σερβίρετε ζεστό με ρύζι ή σαλάτα.

Σημειώσεις

Αντί για βασιλικό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δυόσμο ή ρίγανη για διαφορετικό άρωμα.
Λέξη-κλειδί Καλοκαιρινή συνταγή με κοτόπουλο, κοτόπουλο με ντοματίνια και σκόρδο, Σαββατοκυριακάτικο γεύμα με κοτόπουλο, συνταγή κοτόπουλο με μέλι και ντοματίνια, Συνταγή κοτόπουλου με μουστάρδα και βασιλικό, φιλετάκια κοτόπουλου με μέλι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αξιολόγηση συνταγής