
Φιλετάκια Κοτόπουλου με Μέλι, Σκόρδο και Ντοματίνια
Θεοδώρα ΚαββαδίαΜια ανάλαφρη, καλοκαιρινή συνταγή με φιλετάκια από μπούτι κοτόπουλου, γλυκόξινη σάλτσα με μέλι και λεμόνι, και ζουμερά ντοματίνια. Ιδανικό πιάτο για καθημερινό ή σαββατοκυριακάτικο τραπέζι.
Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά mins
Χρόνος μαγειρέματος 15 λεπτά mins
Σεμινάριο Κυρίως Πιάτο
Κουζίνα Ελληνική
Μερίδες 4
Θερμίδες 380 θερμίδες
Equipment
- Μεγάλο τηγάνι
- Μπολ ανάμειξης
- Ξύλινη σπάτουλα
Υλικά
- 700 γρ. φιλέτο κοτόπουλου από μπούτι σε λωρίδες (2 εκ.)
- 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 20 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
- 40 ml χυμός λεμονιού
- 2 κ.σ. φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
- 80 ml ελαιόλαδο
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
- Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε το κοτόπουλο για 6-7 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
- Προσθέτετε τα ντοματίνια και το σκόρδο, αλατοπιπερώνετε και σοτάρετε 2-3 λεπτά ακόμη.
- Αναμειγνύετε σε μπολ τη μουστάρδα, το μέλι και τον χυμό λεμονιού και περιχύνετε το κοτόπουλο.
- Ρίχνετε τον βασιλικό και μαγειρεύετε για 5 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Σερβίρετε ζεστό με ρύζι ή σαλάτα.
Σημειώσεις
Αντί για βασιλικό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δυόσμο ή ρίγανη για διαφορετικό άρωμα.
Λέξη-κλειδί Καλοκαιρινή συνταγή με κοτόπουλο, κοτόπουλο με ντοματίνια και σκόρδο, Σαββατοκυριακάτικο γεύμα με κοτόπουλο, συνταγή κοτόπουλο με μέλι και ντοματίνια, Συνταγή κοτόπουλου με μουστάρδα και βασιλικό, φιλετάκια κοτόπουλου με μέλι