Μπουτάκι Αρνιού ή Κατσικιού στο Φούρνο με Μυρωδικά και Λεμονάτη Πατάτα
5 μεγάλες
μερίδες~ 120
λεπτάΥλικά
1 μπουτάκι αρνιού ή κατσικιού γάλακτος (~1.8 κιλά)
4-5 πατάτες μεγάλες, κομμένες κυδωνάτες
3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
1 κ.σ. μουστάρδα
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ρίγανη
2 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο ή 1 κ.γ. ξερό
1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
Προετοιμασία κρέατος:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Χαράζουμε το μπουτάκι σε 2-3 σημεία και βάζουμε μέσα τις φέτες σκόρδου.Μαρινάδα:
Ανακατεύουμε σε μπολ το χυμό λεμονιού, το ξύσμα, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Αλείφουμε το μπουτάκι παντού με τη μαρινάδα.Πατάτες:
Τοποθετούμε τις πατάτες στο ταψί, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο δεντρολίβανο και τις περιχύνουμε με τη μισή μαρινάδα.Ψήσιμο:
Βάζουμε το μπουτάκι πάνω από τις πατάτες. Προσθέτουμε 1/2 φλ. νερό στο ταψί, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1.5 ώρα.Τελικό στάδιο:
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200°C και ψήνουμε για άλλα 20-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το κρέας.
Tips
- Μπορείτε να παραλείψετε κάποιο βήμα της συνταγής ή κάποια υλικά στην περίπτωση που δεν είναι του γούστου σας.
- Εναλλακτικά μπορείτε να συνοδεύσετε το αρνί με τηγανιτές ή ρύζι (προϊόντα που θα βρείτε πάλι στο κατάστημα μας στην κατηγορία κατεψυγμένα είδη ή όσπρια)