Μπουτάκι Αρνιού ή Κατσικιού στο Φούρνο με Μυρωδικά και Λεμονάτη Πατάτα

Μερίδες

5 μεγάλες

μερίδες
Χρόνος ψησίματος

~ 120

λεπτά

Υλικά

  • 1 μπουτάκι αρνιού ή κατσικιού γάλακτος (~1.8 κιλά)

  • 4-5 πατάτες μεγάλες, κομμένες κυδωνάτες

  • 3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες

  • 1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)

  • 1 κ.σ. μουστάρδα

  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο

  • 1 κ.σ. ρίγανη

  • 2 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο ή 1 κ.γ. ξερό

  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα

  • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες

  • Προετοιμασία κρέατος:
    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Χαράζουμε το μπουτάκι σε 2-3 σημεία και βάζουμε μέσα τις φέτες σκόρδου.

  • Μαρινάδα:
    Ανακατεύουμε σε μπολ το χυμό λεμονιού, το ξύσμα, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Αλείφουμε το μπουτάκι παντού με τη μαρινάδα.

  • Πατάτες:
    Τοποθετούμε τις πατάτες στο ταψί, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο δεντρολίβανο και τις περιχύνουμε με τη μισή μαρινάδα.

  • Ψήσιμο:
    Βάζουμε το μπουτάκι πάνω από τις πατάτες. Προσθέτουμε 1/2 φλ. νερό στο ταψί, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1.5 ώρα.

  • Τελικό στάδιο:
    Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200°C και ψήνουμε για άλλα 20-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το κρέας.

Tips

  • Μπορείτε να παραλείψετε κάποιο βήμα της συνταγής ή κάποια υλικά στην περίπτωση που δεν είναι του γούστου σας.
  • Εναλλακτικά μπορείτε να συνοδεύσετε το αρνί με τηγανιτές ή ρύζι (προϊόντα που θα βρείτε πάλι στο κατάστημα μας στην κατηγορία κατεψυγμένα είδη ή όσπρια)

Related Posts