Γεμιστό Ρολό Κιμά με μπέικον & μανιτάρια ή φέτα & λαχανικά του κήπου

Μερίδες

4 - 5

μερίδες
Χρόνος ψησίματος

60 - 70

λεπτά

Υλικά

  • 1 γεμιστό ρολό κιμά με μπέικον & μανιτάρια ή 1 γεμιστό ρολό κιμά με φέτα & λαχανικά του κήπου "του Μαρίνου"

  • 1 κιλό πατάτες

  • 2 σκελίδες σκόρδου (ψιλοκομμένες)

  • 3 κουτ. σούπας μουστάρδα

  • 2 κουτ. σούπας λάδι

  • χυμό από 1 λεμόνι

  • 1 ποτήρι νερό

  • Αλάτι

  • πιπέρι

  • ρίγανη

  • προαιρετικά πάπρικα

Οδηγίες

  • Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες. Τις πλένουμε και τις βάζουμε σε μια λεκανίτσα.  Ενναλακτικά μπορείτε να προμηθευτείτε από το κατάστημα μας, έτοιμες πατάτες φούρνου κυδωνάτες μπαχαρωμένες "Αίνος" ή κλασσικές baby και να αποφύγετε την διαδικασία εξασφαλίζοντας σίγουρο αποτέλεσμα

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς ºC

  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το λάδι, τη μουστάρδα, το χυμό του λεμονιού και λίγο νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά με έναν αυγοδάρτη.

  • Περιχύνουμε με αυτό τις πατάτες και τις ανακατεύουμε ώστε να λαδωθούν όλες καλά.

  • Ρίχνουμε τις πατάτες στο ταψί και περιχύνουμε το ρολό με την σάλτσα από τις πατάτες (αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο νερό).

  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 60 - 70 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν το κρέας και οι πατάτες.

Tips

  • Μπορείτε να παραλείψετε κάποιο βήμα της συνταγής ή κάποια υλικά στην περίπτωση που δεν είναι του γούστου σας.
  • Εναλλακτικά μπορείτε να συνοδεύσετε το ρολό με τηγανιτές ή ρύζι (προϊόντα που θα βρείτε πάλι στο κατάστημα μας στην κατηγορία κατεψυγμένα είδη ή όσπρια)
  • Iδανικά για να κοπεί καλύτερα το ρολό σε ομοιόμορφος φέτες, αφήστε το να κρυώσει. Έπειτα μπορείτε να το ζεστάνετε μαζί με τα συνοδευτικά του, σε φουρνάκι μικροκυμάτων ή στο φούρνο.