Επιστροφή

Ο Κόκορας Κοκκινιστός "του Μαρίνου"

Θεοδώρα Καββαδία
Ο Κόκορας Κοκκινιστός "του Μαρίνου" αποτελεί μια παραδοσιακή ελληνική συνταγή που συνδυάζει πλούσια γεύση και αρώματα. Το κρέας του κόκορα, μαγειρεμένο σε σάλτσα ντομάτας, προσφέρει ένα γευστικό και θρεπτικό πιάτο, ιδανικό για οικογενειακά τραπέζια και εορταστικές περιστάσεις.
Χρόνος προετοιμασίας 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 1 ώρα 30 λεπτά
Σεμινάριο Κυρίως Πιάτο
Κουζίνα Ελληνική
Μερίδες 3
Θερμίδες 585 θερμίδες

Equipment

  • Ταψί φούρνου (εάν το προϊόν δεν διατίθεται σε ταψάκι)
  • Αλουμινόχαρτο (προαιρετικά για κάλυψη)
  • Πιρούνι ή μαχαίρι για έλεγχο του ψησίματος

Υλικά
  

  • 1 Κόκορα κοκκινιστό "του Μαρίνου" σε ταψάκι φούρνου μιας χρήσεως που θα προμηθευτείτε από το κατάστημά μας

Οδηγίες
 

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς ºC
  • Τοποθετούμε το ταψάκι με τον κόκορα που έχουμε προμηθευτεί από το κατάστημα στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου μιάμιση ώρα. Αναλόγως με τη δύναμη του φούρνου μας προσαρμόζουμε λίγο το χρόνο ψησίματος.

Σημειώσεις

Μπορείτε να το συνοδεύσετε πατάτες φούρνου, τηγανιτές ή ρύζι (προϊόντα που θα βρείτε πάλι στο κατάστημα μας στην κατηγορία κατεψυγμένα είδη ή όσπρια)
Λέξη-κλειδί ελληνική κουζίνα κόκορας, κόκορας κοκκινιστός, κόκορας κοκκινιστός παραδοσιακή συνταγή, κόκορας με μακαρόνια, κόκορας του Μαρίνου, κόκορας φούρνου, συνταγή κόκορα για γιορτές