Go Back

Ο Κόκορας Κοκκινιστός "του Μαρίνου"

Θεοδώρα Καββαδία
Ο Κόκορας Κοκκινιστός "του Μαρίνου" αποτελεί μια παραδοσιακή ελληνική συνταγή που συνδυάζει πλούσια γεύση και αρώματα. Το κρέας του κόκορα, μαγειρεμένο σε σάλτσα ντομάτας, προσφέρει ένα γευστικό και θρεπτικό πιάτο, ιδανικό για οικογενειακά τραπέζια και εορταστικές περιστάσεις.
Prep Time 5 minutes
Cook Time 1 hour 30 minutes
Course Κυρίως Πιάτο
Cuisine Ελληνική
Servings 3
Calories 585 kcal

Equipment

  • Ταψί φούρνου (εάν το προϊόν δεν διατίθεται σε ταψάκι)
  • Αλουμινόχαρτο (προαιρετικά για κάλυψη)
  • Πιρούνι ή μαχαίρι για έλεγχο του ψησίματος

Ingredients
  

  • 1 Κόκορα κοκκινιστό "του Μαρίνου" σε ταψάκι φούρνου μιας χρήσεως που θα προμηθευτείτε από το κατάστημά μας

Instructions
 

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς ºC
  • Τοποθετούμε το ταψάκι με τον κόκορα που έχουμε προμηθευτεί από το κατάστημα στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου μιάμιση ώρα. Αναλόγως με τη δύναμη του φούρνου μας προσαρμόζουμε λίγο το χρόνο ψησίματος.

Notes

Μπορείτε να το συνοδεύσετε πατάτες φούρνου, τηγανιτές ή ρύζι (προϊόντα που θα βρείτε πάλι στο κατάστημα μας στην κατηγορία κατεψυγμένα είδη ή όσπρια)
Keyword ελληνική κουζίνα κόκορας, κόκορας κοκκινιστός, κόκορας κοκκινιστός παραδοσιακή συνταγή, κόκορας με μακαρόνια, κόκορας του Μαρίνου, κόκορας φούρνου, συνταγή κόκορα για γιορτές