Μπουτάκι Αρνιού ή Κατσικιού στο Φούρνο με Μυρωδικά και Λεμονάτη Πατάτα
Θεοδώρα Καββαδία
Απολαύστε ένα παραδοσιακό ελληνικό κυρίως πιάτο με αρνί ή κατσίκι στο φούρνο, συνδυασμένο με λεμονάτες πατάτες και αρωματικά μυρωδικά. Ιδανική επιλογή για το κυριακάτικο τραπέζι, με γεύση που θυμίζει συνταγές της μαμάς και την παράδοση της ελληνικής κουζίνας.
Χαράζουμε το μπουτάκι σε 2-3 σημεία και βάζουμε μέσα τις φέτες σκόρδου.
Ανακατεύουμε σε μπολ το χυμό λεμονιού, το ξύσμα, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
Αλείφουμε το μπουτάκι παντού με τη μαρινάδα.
Τοποθετούμε τις πατάτες στο ταψί, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο δεντρολίβανο και τις περιχύνουμε με τη μισή μαρινάδα.
Βάζουμε το μπουτάκι πάνω από τις πατάτες.
Προσθέτουμε 1/2 φλ. νερό στο ταψί, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1.5 ώρα.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200°C και ψήνουμε για άλλα 20-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το κρέας.
Σημειώσεις
Μπορείτε να παραλείψετε κάποιο βήμα της συνταγής ή κάποια υλικά στην περίπτωση που δεν είναι του γούστου σας.
Εναλλακτικά μπορείτε να συνοδεύσετε το αρνί με τηγανιτές ή ρύζι (προϊόντα που θα βρείτε πάλι στο κατάστημα μας στην κατηγορία κατεψυγμένα είδη ή όσπρια).
Λέξη-κλειδί Αρνί, Αρνί στο φούρνο, Κατσίκι, Κατσίκι στο φούρνο, Κυριακάτικο τραπέζι, Παραδοσιακή συνταγή, Πατάτες φούρνου