Go Back

Γεμιστό Ρολό Κόκορα με βαρελίσια φέτα & λαχανικά του κήπου

Μια παραδοσιακή αλλά εκλεπτυσμένη ελληνική συνταγή, όπου ο κόκορας φιλετάρεται και γεμίζεται με βαρελίσια φέτα, πολύχρωμες πιπεριές, κολοκυθάκι και αρωματικά βότανα. Τυλίγεται σε ρολό, ψήνεται μέχρι να αποκτήσει τραγανή πέτσα και συνοδεύεται από φρέσκα λαχανικά του κήπου, όπως καρότα, πατάτες. Η βαρελίσια φέτα προσφέρει έντονη γεύση και αλμύρα, ισορροπώντας υπέροχα με τη γλύκα των λαχανικών και τη ζουμερή σάρκα του κόκορα.
5 από 1 αξιολόγηση
Prep Time 30 minutes
Cook Time 1 hour 30 minutes
Course Κυρίως Πιάτο
Cuisine Ελληνική
Servings 6
Calories 700 kcal

Equipment

  • 1 Φούρνος
  • 1 Ταψί
  • 1 Μπόλ

Ingredients
  

  • 1 Κιλά Πατάτες
  • 2 Μεσαίο τεμάχιο Χυμός λεμόνι
  • 2 Σκελίδες Σκόρδο
  • 1 Κουταλιές σούπας Μουστάρδα
  • 1 Φλιτζάνι Ελαιόλαδο
  • 2 Κουταλιές σούπας Μουσταρδα Καυτερή
  • 1 Ποτήρι Νερό περίπου 50 ml
  • 1 Αλάτι
  • 1 Πιπέρι
  • 1 Ρίγανη

Instructions
 

  • Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες. Τις πλένουμε και τις βάζουμε σε μια λεκανίτσα. Ενναλακτικά μπορείτε να προμηθευτείτε από το κατάστημα μας, έτοιμες πατάτες φούρνου κυδωνάτες μπαχαρωμένες "Αίνος" ή κλασσικές baby και να αποφύγετε την διαδικασία εξασφαλίζοντας σίγουρο αποτέλεσμα
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς ºC
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το λάδι, το σκόρδο, τις μουστάρδες, το χυμό του λεμονιού και λίγο νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά με έναν αυγοδάρτη.
  • Περιχύνουμε με αυτό τις πατάτες και τις ανακατεύουμε ώστε να λαδωθούν όλες καλά.
  • Ρίχνουμε τις πατάτες στο ταψί και περιχύνουμε το ρολό με την σάλτσα από τις πατάτες (αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο νερό).
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1½ - 2 ώρες, μέχρι να ροδίσουν το κρέας και οι πατάτες.

Notes

  • Μπορείτε να παραλείψετε κάποιο βήμα της συνταγής ή κάποια υλικά στην περίπτωση που δεν είναι του γούστου σας.
  • Εναλλακτικά μπορείτε να συνοδεύσετε το ρολό με τηγανιτές ή ρύζι (προϊόντα που θα βρείτε πάλι στο κατάστημα μας στην κατηγορία κατεψυγμένα είδη ή όσπρια)
  • Iδανικά για να κοπεί καλύτερα το ρολό σε ομοιόμορφος φέτες, αφήστε το να κρυώσει. Έπειτα μπορείτε να το ζεστάνετε μαζί με τα συνοδευτικά του, σε φουρνάκι μικροκυμάτων ή στο φούρνο.
Keyword Κυριακάτικο τραπέζι, Ρολό Γεμιστό, Ρολό Κόκορα