Τρυφερό ψαρονέφρι με σάτσα κόκκινου κρασιού και κυδωνάτες πατάτες
2
μερίδες~20
λεπτάΥλικά
2 φιλέτα ψαρονέφρι ελληνικού χοιρινού Κρανιδίου (~180-200γρ το καθένα). Διαθέσιμο στο κρεοπωλείο μας!
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο
1 κ.γ. μέλι
1½ κ.σ. μείγμα μπαχαρικών "Άρχοντας" – ειδικά επιλεγμένο για κρεατικά
½ ποτήρι κόκκινο κρασί βιολογικό Οινοποιείου Μανωλάκης (ξηρό ή ημίγλυκο, ανάλογα με την προτίμηση)
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1 κ.σ. βούτυρο
½ κ.γ. μείγμα "Μπαχτσές" – για αρωματική ένταση
1 συσκευασία κατεψυγμένες κυδωνάτες πατάτες Αίνος – έτοιμες για ψήσιμο
Οδηγίες
Απλώνουμε τις κατεψυγμένες κυδωνάτες πατάτες Αίνος σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε στους 200°C για 20-25 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανές και χρυσαφένιες.
Εναλλακτικά, μπορούμε να τις τηγανίσουμε ή να τις ψήσουμε σε φριτέζα αέρος.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Πασπαλίζουμε το φρέσκο ψαρονέφρι με το μείγμα "Άρχοντας" και το σοτάρουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
Προσθέτουμε το μέλι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά μέχρι να καραμελώσει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να ξεκουραστεί.
Για τη σάλτσα
- Στο ίδιο τηγάνι, σοτάρουμε το κρεμμύδι & το σκόρδο για 2 λεπτά.
- Σβήνουμε με το βιολογικό κόκκινο κρασί Μανωλάκης (ξηρό ή ημίγλυκο, ανάλογα με την προτίμηση).
- Προσθέτουμε το μείγμα "Μπαχτσές" και σιγοβράζουμε για 5-7 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε.