Τρυφερό ψαρονέφρι με σάτσα κόκκινου κρασιού και κυδωνάτες πατάτες

Μερίδες

2

μερίδες
Χρόνος ψησίματος

~20

λεπτά

Υλικά

  • 2 φιλέτα ψαρονέφρι ελληνικού χοιρινού Κρανιδίου (~180-200γρ το καθένα). Διαθέσιμο στο κρεοπωλείο μας!

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 1 κ.σ. βούτυρο

  • 1 κ.γ. μέλι

  • 1½ κ.σ. μείγμα μπαχαρικών "Άρχοντας" – ειδικά επιλεγμένο για κρεατικά

  • ½ ποτήρι κόκκινο κρασί βιολογικό Οινοποιείου Μανωλάκης (ξηρό ή ημίγλυκο, ανάλογα με την προτίμηση)

  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

  • 1 κ.σ. βούτυρο

  • ½ κ.γ. μείγμα "Μπαχτσές" – για αρωματική ένταση

  • 1 συσκευασία κατεψυγμένες κυδωνάτες πατάτες Αίνος – έτοιμες για ψήσιμο

Οδηγίες

  • Απλώνουμε τις κατεψυγμένες κυδωνάτες πατάτες Αίνος σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

  • Ψήνουμε στους 200°C για 20-25 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανές και χρυσαφένιες.

  • Εναλλακτικά, μπορούμε να τις τηγανίσουμε ή να τις ψήσουμε σε φριτέζα αέρος.

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

  • Πασπαλίζουμε το φρέσκο ψαρονέφρι με το μείγμα "Άρχοντας" και το σοτάρουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.

  • Προσθέτουμε το μέλι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά μέχρι να καραμελώσει.

  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να ξεκουραστεί.

Για τη σάλτσα

  • Στο ίδιο τηγάνι, σοτάρουμε το κρεμμύδι & το σκόρδο για 2 λεπτά.
  • Σβήνουμε με το βιολογικό κόκκινο κρασί Μανωλάκης (ξηρό ή ημίγλυκο, ανάλογα με την προτίμηση).
  • Προσθέτουμε το μείγμα "Μπαχτσές" και σιγοβράζουμε για 5-7 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε.