Μπριζόλες χοιρινές στο φούρνο με σως από κρέμα κάστανου

Μερίδες

2

μερίδες
Χρόνος ψησίματος

30

λεπτά

Υλικά

  • 2 μπριζολές χοιρινές

  • 3 κ.σ. μαγειρικό μίγμα άρχοντας - Μπαχάρι ελιναι ή ζωή

  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο

  • προαιρετικά 100 ml λευκό κρασί βιολογικό Οινοποιείου Μανωλάκης

  • 1 μεγάλη κ.σ. πουρέ από κάστανο

  • ½ κ.σ. κουταλιά μουστάρδα

  • ¼ κ.σ. πάστα σκόρδου

  • ½ λεμόνι στημένο

Για τις μπριζόλες

  • Ανακατεύουμε το μπαχαρικό μείγμα άρχοντας με λίγο λάδι για να φτιάξουμε μία ωραία μαρινάδα και περιχύνουμε τις μπριζόλες αφού της τοποθετήσουμε σε ένα μπολ κειμένου να μαριναριστούνε

  • Ψήνουμε τις μπριζόλες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για περίπου 25-30 λεπτά μέχρι να μαγειρευτούν πλήρως. Δεν ξεχνάμε να τις γυρίσουμε στα 15 λεπτά ούτως ώστε να ψηθούνε σωστά και από τις δύο πλευρές

Για τη σως κάστανου

  • Σε ένα μπολ ποθετούμε την πάστα σκόρδου, τη μουστάρδα, το ζωμό από το στημένο λεμόνι, λίγο λαδάκι και προαιρετικά το κρασί αν θέλουμε. στη συνέχεια τα ανακατεύουμε όλα αυτά μέχρι να ομοιογενοποιηθούνε.
  • Σερβίρουμε σε ένα πιάτο της μπριζόλες μας και βάζουμε χωριστά την σάλτσα που έχουμε ως dip