[vc_row][vc_column][vc_column_text]
Ένα τυρένιο σουφλέ ζυμαρικών με κοτόπουλο, μανιτάρια και μελιτζάνες, που θα αγαπήσετε!
[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″ bg_color_select=”gray” bg_overlay=”dark” border_shadow=”shadow” css=”.vc_custom_1610621931337{padding-top: 30px !important;padding-right: 30px !important;padding-bottom: 30px !important;padding-left: 30px !important;}”][vc_column_text]
Υλικά που θα χρειαστείτε:
- 400 γρ. τορτελίνια, βρασμένα,
- 350 γρ. κοτόπουλο, ψημένο και ξεψαχνισμένο,
- 200 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη,
- 150 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα σε κάθετες φέτες,
- 50 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ. κοσκινισμένο,
- 50 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου +extra 1 κ.σ. για το σοτάρισμα,
- 2 αυγά, medium,
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο,
- 1 μελιντζάνα, κομμένη σε κύβους,
- 3-4 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα,
- 3 κλ. δενδρολίβανο, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα,
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο,
- 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας,
- ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο, σε σκόνη,
- 300 ml νερό,
- 300 ml γάλα πλήρες,
- Αλάτι,
- Πιπέρι
[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″ css=”.vc_custom_1610624363145{padding-top: 30px !important;padding-left: 30px !important;}”][vc_column_text]
Εκτέλεση Συνταγής:
Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε 1 κ.σ. βούτυρο, το ελαιόλαδο, τη μελιτζάνα και τη σοτάρουμε για 2 λεπτά.
Κατόπιν, προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα. Αμέσως μετά, ρίχνουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε για άλλα 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.Μόλις είναι έτοιμα, αδειάζουμε τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το κοτόπουλο, το θυμάρι, το δενδρολίβανο, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και τα αφήνουμε στην άκρη.
Στη συνέχεια, τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε τα 50 γρ. βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει. Μόλις λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι κι ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός για 1 λεπτό, μέχρι να ψηθεί.
Ύστερα, ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας και τον σοτάρουμε για 1 λεπτό κι έπειτα, προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς, ώστε να μην κάνει σβόλους.
Αμέσως μετά, αδειάζουμε το νερό και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά, μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία μπεσαμέλ.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text]
Όταν είναι έτοιμη, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε τα αυγά, τα 50 γρ. παρμεζάνα το μοσχοκάρυδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε εκ νέου, ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Έπειτα, αδειάζουμε τη μπεσαμέλ μέσα στο μπολ με τα λαχανικά, προσθέτουμε τα τορτελίνια, ανακατεύουμε πολύ καλά και αφού ομογενοποιηθούν τα υλικά, τα μεταφέρουμε σε ένα λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος, τα απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ποσότητα παρμεζάνας (150 γρ.).
Tέλος, ψήνουμε το σουφλέ σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στον αέρα για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει ένα σκούρο χρώμα.
Μόλις είναι έτοιμο, αφαιρούμε το σουφλέ από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
[/vc_column_text][vc_empty_space][like_sc_header type=”h3″ subheader=”Δημιουργήστε τη παραπάνω συνταγή” header=”Με τα προϊόντα μας” style=”header-subheader” color=”default” subcolor=”main” align=”center” size=”default” shadow=”false” sr=”default” nl2br=”” href=”” icon=”” icon_type=”hidden” size_px=”” use_theme_fonts=”yes” google_fonts=”” id=”” class=”” css=””]
[/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text]Extra Tip:
Προσέχουμε να μην παραβράσουμε τα ζυμαρικά, καθώς θα μαγειρευτούν και κατά το ψήσιμο του σουφλέ.
[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]ΠΗΓΗ: www.giorgostsoulis.com[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]